Gemeenten & Professionals, 2 december 2020

Start van Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021

Hare Majesteit Koningin Máxima opent woensdagmiddag 2 december in Den Haag het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021. Een jaar waarin het belang van vrijwilligerswerk en de verbindende waarde die het heeft centraal staan. VluchtelingenWerk onderstreept het belang van vrijwillige inzet voor onze samenleving en is dan ook bijzonder trots om een vrijwilligersorganisatie te zijn. Alleen door de dagelijkse inzet en toewijding van al onze vrijwilligers - ruim 12.500 in totaal - kunnen we werken aan een eerlijke asielprocedure en staan we vluchtelingen in raad en daad bij.
placeholder

Het doen van vrijwilligerswerk is echter niet altijd vanzelfsprekend. Van de 14,7 miljoen mensen ouder dan 15 jaar doen er bijna 7 miljoen vrijwilligerswerk. Waarom doen de andere 8 miljoen het niet? Wat missen zij eraan? Wat betekent vrijwillige inzet voor Nederland, juist nu, in deze tijd? Wat betekent het voor elk mens afzonderlijk? Waarom zou je je ergens vrijwillig voor inzetten? Interessante vragen die tijdens de opening én tijdens het Jaar Vrijwillige Inzet zeker aan bod zullen komen.

De opening is live te volgen vanaf 15.30 uur op mensenmakennederland.tv.

VluchtelingenWerk zit in bijna elke gemeente in Nederland. Dus ook bij jou in de buurt kun je je als vrijwilliger inzetten voor vluchtelingen. Lijkt dit je ook interessant of wil je meer weten? Kijk dan op https://www.vluchtelingenwerk.nl/zuidwestnederland/word-vrijwilliger-%E2%80%93-een-ervaring-die-je-niet-wilt-missen