Gemeenten & Professionals, 19 juni 2019

Statushouders uit Valkenburg hebben een gezellig dagje Giethoorn gehad!

De Focus vrouwen groep van Kompas en Valkenburg hebben gezamenlijk een activiteit georganiseerd.
placeholder


Het was vroeg opstaan geblazen op zaterdag 15 juni. Om half zeven werd iedereen verwacht op de opstapplaats in Heerlen en even voor zeven uur gingen twee bussen met 110 vrouwen en kinderen op weg naar Giethoorn.

Na een busrit van 4 uur kwamen we in het unieke Giethoorn aan, waar twee rondvaartboten klaarstonden om ons te verwennen met een bijzondere tocht door het dorp Giethoorn en over het meer. We kwamen voorbij mooie rietgedekte boerderijen op eilandjes, passeerden talloze bruggetjes en vonders, en heel veel natuurschoon. Giethoorn is een dorp zonder straten. Voor elk huis staat een bootje en alles is alleen via de waterwegen te bereiken. Er werden natuurlijk heel veel foto's gemaakt en toen de kapitein het stuur van de boot in handen van een paar dames gaf, was het dolle pret. Arabische muziek klonk uit de microfoon en er werd gedanst en in de handen geklapt.

Vanaf Giethoorn ging het richting Beverwijk, naar de Bazaar, de grootste overdekte markt in Europa met talloze stalletjes, winkeltjes, eettentjes. Na drie uurtjes shoppen en snoepen traden we moe maar voldaan de terugreis aan en om half tien arriveerden we in Heerlen.

Chapeau voor de organisatoren Zarmek en haar team. Dit belooft ook volgend jaar weer een leuk reisje!