Gemeenten & Professionals, 8 december 2020

Taal-, fiets- en huiswerkdeskundige Henk gehuldigd

Teamleider Christina Dominicus van VluchtelingenWerk Hillegom stond gisteren, op Nationale Vrijwilligersdag, op de stoep bij Henk Huurneman. Voor een klein, bescheiden, corona-proof feestje. Jubilaris Henk is nu vijf jaar actief als vrijwilliger.
placeholder

Henk staat bij VluchtelingenWerk Hillegom te boek als de ‘taal-deskundige’. Hij activeert statushouders deel te nemen aan het taalcafé en hij informeert en adviseert het vrijwilligersteam over inburgerings- en taalnieuwtjes. Henk geeft daarnaast fietslessen en bezorgde tijdens de lockdown huiswerk aan huis. Tot slot is hij ook altijd bereid de kinderen van statushouders met hun schoolwerk te helpen. Teamleider Christina: ‘Henk is onze bruggenbouwer, activeerder en verbinder. Hij is met zijn inzet onmisbaar voor ons team.'

Diepe buiging

VluchtelingenWerk is trots op de vele vrijwilligers die dag in dag uit en ondanks corona actief zijn en nieuwkomers welkom heten en op weg helpen. ‘Ik besef dat het werk voor onze vrijwilligers in deze barre corona-tijden onder druk staat’, aldus directeur Mirjam Huisman van VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland. ‘Niets is hetzelfde. Behalve dan het feit dat statushouders onze steun nodig hebben en wij die met man en macht, minstens zo bevlogen als anders, willen blijven geven. Een diepe buiging en duizendmaal dank voor jullie doorzettingsvermogen, jullie creativiteit en flexibiliteit om door te gaan met het werk dat hartstikke noodzakelijk is.’

Christina Dominicus had bloemen voor Henk meegenomen, plus een beeldje van Moving People – symbool voor alle vluchtelingen wereldwijd.

Wie komt er helpen?

2021 wordt een spannend jaar voor ons. Gemeenten krijgen de opdracht flink wat nieuwkomers te gaan huisvesten. Dat zorgt op onze locaties voor veel werk. En dus zijn we ook in Hillegom op zoek naar nieuwe maatschappelijke begeleiders die nieuwe bewoners welkom heten en op weg helpen. Kijk hier voor onze vacature in Hillegom.