Gemeenten & Professionals, 5 december 2019

Taart in plaats van teamoverleg

In plaats van een teamoverleg werden donderdag 5 december de vrijwilligers van Maassluis verrast met een speciaal gemaakte taart als dank voor hun inzet. Dat gebeurde in het kader van Nationale Vrijwilligersdag (op 7 december).
placeholder

Bijzonder was dat er drie vrijwilligers (Jeanette, Louis en Meindert) nog eens extra in het zonnetje werden gezet omdat ze al vijf of tien jaar actief zijn als vrijwilliger bij VluchtelingenWerk Maassluis. Ze ontvingen een mooi beeldje van het streetart project Moving People.
De beeldjes van Moving People vertegenwoordigen echte mensen en hun vluchtverhalen. Kleine, tastbare verhalen van de menselijke stemmen achter de eindeloze vluchtelingencijfers in de krantenkoppen. Verhalen die onze vrijwilligers maar al te goed kennen vanuit de praktijk.

VluchtelingenWerk is een vrijwilligersorganisatie. Landelijk heeft de organisatie 12.500 vrijwilligers die zich soms dag in dag uit, jaar in jaar uit, bekommeren om nieuwkomers bij hen in de straat, de wijk of de gemeente. VluchtelingenWerk Maassluis is super blij met het geweldige werk dat onze vrijwilligers verrichten. Niet alleen rond Nationale Vrijwilligersdag. Elke dag!