Gemeenten & Professionals, 18 juni 2019

Ter nagedachtenis aan vrijwilliger Jacques Hendriks

Jacques Hendriks is eind mei j.l. overleden, op 88-jarige leeftijd. Wij zijn Jacques enorm dankbaar voor al het werk dat hij voor vluchtelingen heeft gedaan, meer dan 30 jaar!
placeholder

In Roermond is VluchtelingenWerk ruim 30 jaar geleden gestart en Jacques was één van de mensen van het eerste uur. In al die voorbije jaren viel het werk voor vluchtelingen en statushouders onder 5 verschillende organisaties en Jacques werkte bij al die clubs. De laatste jaren werkte hij bij het Noodfonds, de stichting voor uitgeprocedeerde asielzoekers.

Hoe komt het dat Jacques die drive voor VluchtelingenWerk had? Misschien omdat hij als jonge jongen van 13-14 jaar in de Tweede Wereldoorlog in Friesland geëvacueerd is geweest. Hij was dankbaar voor de opvang daar, al kreeg hij daar havermout zonder suiker, iets wat hij ongehoord vond. Dat gaan wij béter doen, heeft hij misschien gedacht..

Jacques was zo'n bescheiden mens die zichzelf niet centraal stelde, maar veel werk verzette. Een lief mens met een hart van goud, maar hij kon ook heel vasthoudend zijn om bij voorbeeld ervoor te zorgen dat vluchtelingen een verblijfsvergunning kregen. Bovendien wist hij ook mensen in zijn omgeving rijp te maken om elke maand een financiële bijdrage te leveren aan het Vluchtelingenwerk en later voor het Noodfonds.

Dankjewel Jacques, we hebben je in ons hart gesloten.