Gemeenten & Professionals, 15 maart 2019

Terugblik op bijzondere vrouwenavond in Wageningen

Het internationale projectteam Heldinnen onder leiding van Chrismar Huls en Marjolijn Reuvers heeft op 8 maart een boeiend multiculturele evenement neergezet. Met 320 bezoekers met allerlei achtergronden, was het een geslaagd inititiatief.
placeholder

In het drukbezochte theater de Junushoff zette het emotionele openingswoord van wethouder Lara de Brito de toon. Na de multiculturele begroeting van Zennu Haile- Michael, kreeg Zainab Osman de zaal muisstil met haar prachtige voordracht: Vrouwen en Vrijheid.

Tijdens een eenvoudige internationale maaltijd zag je vrouwen met elkaar kennismaken, communiceren, soms met hilarische gebaren elkaar proberen te begrijpen. Hierna werd de overvolle zaal getrakteerd op een afwisselend cultureel programma: een wervelende modeshow, gepresenteerd door Dress Your Energy, een interactieve quiz en een optreden van het internationaal koor Tinku, dat met een 4 talige canon gezongen met de 320 aanwezigen de verbondenheid en harmonie van de vrouwen zo treffend weergaf. “Een kippenvelmoment,” zegt de 40 jarige Miriam, ”zo verschillend en zo samen”.

En toen was het tijd voor het dansfeest: geinspireerd door de mooie buikdansgroep Yadzila, kreeg DJ Monica, die de hele avond belangenloos zorgde voor de muzikale begeleiding, veel dames de dansvloer op.  “Wat een heerlijke avond, de mooiste sinds ik in Nederland ben’, straalde een Syrische vrouw, die sinds 2 jaar in Wageningen woont.

“Het was een bijzondere reis”, zegt organisator Chrismar, “met veel energie, inzet en doorzettingsvermogen is het een fantastische avond geworden”.  Dat een droom werkelijkheid kan worden, raakt initiatiefneemster Marjolijn Reuvers: “Vrouwen van verschillende culturele afkomst met elkaar in verbinding kunnen brengen, dat komt de hele Wageningse samenleving ten goede!”

Ook interesse om kennis te maken met vrouwen van andere afkomst, neem dan contact via mreuvers@vwon.nl.