Gemeenten & Professionals, 31 december 2018

Terugkijken en vooruitkijken

December is de maand waarin we een jaar afsluiten maar ook waarin we kijken naar het nieuwe jaar.
placeholder

Op 13 december hebben we met onze vrijwilligers gegeten in het Wokstadion in Zwolle om dank uit te spreken voor hun tomeloze inzet. Op een ongedwongen manier waarbij er eindelijk tijd was om rustig met elkaar te praten en veel te lachen zodat we het jaar op een positieve manier kunnen afsluiten.

Afsluiten deed ook het Taalhuis met heerlijke, door de cursisten zelfbereide maaltijden uit alle windstreken van de wereld, op de locatie van Vluchtelingenwerk.

Vooruit kijken deden we ook, op 19 december heeft Vluchtelingenwerk samen met vele maatschappelijke organisaties binnen de gemeente Zwolle een convenant ondertekent in het bijzijn van de wethouders Klaas Sloots en René de Heer. Voorafgaand aan deze officiële gebeurtenis hebben we een aantal werksessies gehad, geïnitieerd door Henk Woertink van Stichting voor Elkaar, waarbij alle betrokkenen hun wensen en ideeën hebben uitgesproken ten aanzien van de ondersteuning van nieuwe Zwollenaren.  Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een mooi opgesteld convenant.

Met dit convenant verbinden wij ons aan elkaar door de intentie uit te spreken dat elke nieuwe Zwollenaar vanaf dag één volwaardig deelneemt aan de samenleving.  We kijken naar kansen, talenten en mogelijkheden en ondersteunen nieuwe Zwollenaren op alle gebieden die nodig zijn om zelfstandig te kunnen functioneren. Een mooie start van 2019.