Gemeenten & Professionals, 3 april 2020

Time4You Journaal voor vluchtelingenkinderen

Op maandag 6 april staat de eerste aflevering van het Time4You Journaal online op www.time4youjournaal.nl!  In deze eerste aflevering staat het thema ‘Corona’ centraal. Tot 1 juni verschijnt elke maandag om 16:00 uur een nieuwe aflevering.
placeholder

Het Time4You Journaal is speciaal gemaakt voor vluchtelingenkinderen van 8 tot en met 12 jaar. Het is zowel geschikt voor kinderen die in de centrale opvanglocaties wonen als voor kinderen die  vanuit het AZC naar de  gemeente verhuisd zijn. Nu Time4You bijeenkomsten op de locaties niet door kunnen gaan en de scholen dicht zijn, vinden we hetbelangrijk om de kinderen te blijven informeren, door te verwijzen naar onze samenwerkingspartners en natuurlijk ook om signalen op te vangen. We proberen op korte termijn ook een aanbod voor jongeren van 13 tot 18 jaar te ontwikkelen.

Project Time4You richt zich op de empowerment van en de belangenbehartiging voor vluchtelingkinderen, met name in de centrale opvang. Het is belangrijk dat deze kinderen op adem komen en de handvatten krijgen om sterker in hun schoenen te staan. Tot maandag!