Gemeenten & Professionals, 6 april 2020

Time4You Journaal voor vluchtelingkinderen

Op maandag 6 april staat de eerste aflevering van het Time4You Journaal online! VluchtelingenWerk maakt deze afleveringen speciaal voor kinderen die in een asielzoekerscentrum wonen, of hebben gewoond. In deze eerste aflevering staat het thema ‘Corona’ centraal.
placeholder

Voor wie?

Het Time4You Journaal is speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die in opvanglocaties wonen, of hebben gewoond. We onderzoeken of we op korte termijn ook een aanbod voor jongeren van 13 tot 18 jaar kunnen ontwikkelen. De wekelijkse Time4You bijeenkomsten van dit project van VluchtelingenWerk kunnen in verband met de Corona- maatregelen niet meer georganiseerd worden. Juist in deze crisistijd vinden we het belangrijk de kinderen te blijven informeren, door te verwijzen naar onze samenwerkingspartners en natuurlijk ook om vragen en signalen vanuit kinderen op te vangen.

Hoe doen we dat?

Elke maandag klokslag 16.00 uur staat het Time4You Journaal klaar op www.time4youjournaal.nl. Elk Time4You Journaal kent een vaste structuur, waarbij het thema van die week centraal staat. Onderdelen die aan bod komen: ontvangen vragen van kinderen, een energizer om even los te komen, de behandeling van een thema en een workshop van Stichting Tekenen voor Kinderen (www.tekenenvoorkinderen.nl) waarbij de kinderen uitgenodigd worden mee te tekenen. Tot slot verschijnt ons Time4You Journaal nummer in beeld waar de kijkers vragen kunnen stellen en waar ze een foto van hun mooiste tekening naartoe kunnen sturen. Onderaan de video verschijnen linkjes naar organisaties waar de kinderen meer informatie kunnen vinden over het behandelde thema. Tot in ieder geval 1 juni a.s. verschijnt elke maandag een nieuwe aflevering.

Benieuwd?

Benieuwd naar ons Time4You Journaal, of wil je meer weten over het Time4You project van VluchtelingenWerk? Kijk dan maandag vanaf 16:00 uur op onze website: www.time4youjournaal.nl of kijk hier naar het allereerste Time4You vlog van 6 april.

Het Time4You project is mede mogelijk gemaakt door Europese projectfinanciering van AMIF.