Gemeenten & Professionals, 1 april 2020

Tips voor vluchtelinggezinnen en hun kinderen

Alle schoolgaande kinderen zitten thuis, ook van vluchtelinggezinnen. Onze vrijwilligers ondersteunen - ook in deze rare tijd - de gezinnen persoonlijk door in contact te blijven. Hopelijk helpen deze tips voor ouders en kinderen er toch een leuke tijd van te maken.
placeholder

Kinderen hebben het nodig informatie over Corona te horen die op hun leeftijd is afgestemd. Die informatie kun je ook hier vinden:

https://schooltv.nl/
https://jeugdjournaal.nl/

Informatie voor kinderen en jongeren die niet naar school kunnen

Het kan erg saai en frustrerend zijn om niet naar school te kunnen in deze periode. Op onderstaande links kunnen ouders en kinderen informatie vinden over activiteiten die ze kunnen doen. Ook geeft de school vaak tips wat kinderen thuis kunnen doen naast het schoolwerk.

Thuis bewegen en spelen met de TeamUp Thuis website oefeningen: https://www.warchild.nl/teamup-thuis/
Als kinderen vragen hebben kunnen ze altijd contact opnemen met de kindertelefoon: https://www.kindertelefoon.nl/tell-me/nieuws/
Leuke dingen om in de tuin te doen: https://www.staatsbosbeheer.nl/doe-opdrachten-voor-in-de-tuin
Voor de kinderen tot 4 zijn er ook leuke activiteiten thuis te vinden op:  https://www.peuterplace.nl/ en https://www.kindertube.nl/

Tien tips voor ouders over omgaan met coronavirus

De maatregelen tegen het coronavirus zorgen bij veel ouders voor vragen. Het Nederlands JeugdInstituut geeft met tien tips een eerste richting hoe hier mee om te gaan.