Gemeenten & Professionals, 14 januari 2020

Verborgen Gedichten: De toekomst is nu!

Tijdens de Poëzieweek 2020 in Schiedam vindt op zaterdagmiddag 1 februari in de Korenbeurs de 10e editie van Verborgen Gedichten plaats. Het programma wordt in de loop van januari bekend gemaakt. Dit jaar is het thema van de Poëzieweek: De toekomst is nu!
placeholder

Het programma Verborgen Gedichten is een initiatief van VluchtelingenWerk Schiedam en maakt sinds 2011 deel uit van het programma van Poëzieweek. Bijzonder in dit programma is de bijdrage van nieuwe Schiedammers, die eigen werk of vertalingen uit het werk van bekende auteurs uit hun geboorteland ten gehore brengen. Net als bij eerdere edities, werken Stichting Zona Franca en de Bibliotheek Schiedam mee.

Verborgen gedichten 2020: De toekomst is nu!

1 februari 2020, van 14:00 tot 16:30 uur. Gratis entree.
De Korenbeurs, Lange Haven 145, Schiedam

Presentatie: Lisa Heinsohn Huala

Muziek: Eluney, Anahi en Claudia Morato (harp)
Voordrachten van ondre anderen Soraya Parvani & Ineke van der Boom, Yousef Aliso, Ebrahim Al Kadi, Juan Heinsohn Huala, Daniël Dee, Tomáš de Paauw en Yvette Neuschwanger.

Poëzieweek

Vanaf donderdag 30 januari tot en met 5 februari wordt in Nederland en België Poëzieweek gevierd. Het thema van de Poëzieweek is ‘De Toekomst is Nu’. Overal worden speciale programma’s, lezingen, workshops rondom poëzie gehouden en worden verschillende publicaties uitgegeven.