Gemeenten & Professionals, 23 november 2018

VIP is nuttig... (en lekker)

Op donderdag 22 november presenteerden zeven deelnemers van VIP Den Haag hun pitch na 9 weken VIP-training van onze vrijwillige trainers Fonger en Marijke. De mannen, afkomstig uit Eritrea, Syrie, Iran en Ethiopië vertelden het aanwezige publiek wie ze zijn, waar ze vandaan komen, hun toekomstplannen en welke stappen ze graag daarvoor willen gaan ondernemen.
placeholder

De pitch vormde het slotstuk van de VIP-training die de zeven cursisten de afgelopen weken kregen.

Voorwerp

De Haagse mannen hadden donderdag allen een voorwerp meegenomen dat bij hen past, of dat de richting aangeeft die ze op willen. Zo nam Rezene als voormalig electricien een snoer mee. Hij hoopt hier graag in zijn oude beroep verder te gaan. Michael liet tijdens de pitch een klokje zien. Daarmee wilde hij geven dat hij altijd op tijd is en dat je dus op hem kan rekenen.
Fadel bracht heerlijke, zelfgebakken cakejes mee. Hij had eerder zijn eigen winkel, maar wil hier heel graag als kok in een restaurant aan de slag.
Overigens was er nog meer eten, Ghirmay en zijn vrouw maakten voor de groep pannenkoekjes met vlees en saus. 

Na afloop van de presentaties was er weer de vraag voor het publiek om mee te denken en tips teven. Wat kunnen zij voor de kandidaten betekenen? Het leidde tot een lijst vol met nieuwe ideeën en suggesties voor iedereen. Daar kunnen de deelnemers samen met hun arbeidscoaches de aankomende periode mee verder. Zo bood iemand aan om schilder Michael voor te stellen aan een schildersbedrijf en is volgens iemand misschien een Eritrees fietsenproject in Den Haag waar ze worden opgeleid tot fietsenmaker wel interessant voor Rezene, die heel graag met zijn handen wil werken.

 

Netwerken

De deelnemers kregen voor hun presentatie en het volgen van de training alvast een roos en certificaat. In ruil daarvoor kreeg het publiek van iedereen een persoonlijk cv. Want wie weet waar dat ooit nog toe leidt, netwerken is immers erg belangrijk in Nederland hebben ze immers inmiddels in de training geleerd...

 

 

 

 

 

 

Bied Afghanen bescherming

VluchtelingenWerk Nederland roept het Nederlandse kabinet op om Afghaanse vluchtelingen de bescherming te bieden die zij nu heel hard nodig hebben. Help ook mee en laat je stem horen!
Teken nu de petitie