Gemeenten & Professionals, 29 november 2019

Vluchtelingenwerk kan de boom in!

Donderdag 21 november gingen vluchtelingen op pad met het Landschap Overijssel. Waar ze op zijn oer-Hollands wilgen mochten knotten.  Al een aantal weken is VluchtelingenWerk actief met een groep vrijwilligers in de tuin van onze locatie aan de Ruusbroecstraat. Het project heet de "Groene Inburgering". Zo werken de vluchtelingen van onze inburgeringschool vrijwillig verder aan hun taalontwikkeling en opbouwen van een werkstructuur.
placeholder

Het weer was zoals je dat in november in Nederland mag verwachten, koud en vochtig. Gelukkig had het Landschap Overijssel voldoende waterdichte kleding en laarzen meegebracht en eenmaal aan de slag werden de deelnemers vanzelf warm. De deelnemers zaten letterlijk bovenin de boom, zaagden en snoeiden dat het een lieve lust was. Ondertussen oefenende ze met de woorden zaag, wilg, tak en ladder. Ze hadden veel plezier. De boom inklimmen is één ding, de boom uitklimmen bleek voor hilarische momenten te zorgen. Een ladder is toch wel een wiebelig ding.

Na een aantal uren flink zweten en zwoegen stonden er alleen nog maar kale wilgen. Ook zaagden we voldoende hout om de kachels flink op te stoken. De komende twee weken zullen we nog een paar keer zorgen dat alle wilgen worden geknot. 

Op 18 december krijgen alle deelnemers van de "Groene Inburgering"een certificaat voor hun deelname de afgelopen 12 weken. Wilt u meer weten over dit project? Neem contact op via zwolle@vwon.nl