Gemeenten & Professionals, 20 juni 2022

VluchtelingenWerk in Leidschendam-Voorburg organiseert fietslessen

Twee keer per jaar organiseert VluchtelingenWerk in Leidschendam-Voorburg een fietscursus. De cursus staat open voor iedereen die wil leren fietsen.
placeholder
De cursus bestaat uit 10 buitenlessen van een uur waarin cursisten leren fietsen en kennis maken met de belangrijkste verkeersborden en verkeersregels. We gebruiken een methode waarbij het niet nodig is om de cursisten vast te houden, dus ook in coronatijd is het goed mogelijk om les te geven en voldoende afstand te houden. Tijdens de les kunnen cursisten oefenen op een fiets van VluchtelingenWerk en aan het eind van de cursus geven we ook tips voor het kopen van een fiets. Cursisten kunnen geen kinderen meenemen naar de les, maar er zijn geen lessen in de schoolvakanties.
 
De voertaal is Nederlands, maar we houden er rekening mee dat de meeste cursisten Nederlands niet als moedertaal hebben. Cursisten kunnen iemand meenemen om te helpen met de taal.
 

De cursus van september 2023 is vol. In maart 2024 begint er weer een cursus. Inschrijven is verplicht en kan op de eerste vrijdag van maart.

- vrijdag 1 maart tussen 9:30 uur en 11:00 uur
- cursusgeld 10 euro contant en gepast meenemen
- Dobbelaan 4 in Leidschendam (in het gebouw van Sport en Welzijn)


De lessen zijn vervolgens op vrijdagochtend vanaf 8 maart. Er is een groep van 9:15 tot 10:15 uur en een groep van 10:30 tot 11:30 uur.