Gemeenten & Professionals, 24 september 2019

Wethouder Sjoerd Kuiper ontmoet statushouders

Sami, Ahmad, Samar, Ayman, Dawit, Ahmed en zijn vrouw Rajaa waren er speciaal voor naar het kantoor van VluchtelingenWerk Maassluis gekomen. Graag gingen zij in gesprek met wethouder Sjoerd Kuiper die maandag bij ons op bezoek was.
placeholder

Ayman, de Syrische kok had voor lekkere hapjes gezorgd. Samar en haar begeleidster van VluchtelingenWerk Lilian maakten Syrische koffie.
Dat het leren van de Nederlandse taal heel moeilijk is, begrijpt de wethouder: ‘Ik zou het ook moeilijk vinden om Arabisch te moeten leren.’ Toch is het heel belangrijk om Nederlands te leren.
De meeste van de aanwezige statushouders zitten nog op de inburgeringsschool. Op de vragen van de wethouder probeerde iedereen een zo goed mogelijk antwoord te geven. Wat vind je mooi in Maassluis en wat vind je moeilijk? Sommige konden het redelijk goed verwoorden. Contact hebben met Nederlandse mensen vinden ze allemaal heel belangrijk.
Op de vraag van de wethouder wat voor werk zij willen gaan doen, antwoordde Samar dat zij na haar inburgering een opleiding wil gaan doen om in de kinderopvang te kunnen gaan werken. Het was een mooie ontmoeting en als het aan de statushouders ligt is dit voor herhaling vatbaar.