Gemeenten & Professionals, 5 december 2019

Workshop sieraden maken (en Nederlands oefenen)

VluchtelingenWerk Hulst heeft afgelopen zaterdag een speciale middag georganiseerd voor de vrouwelijke cliënten en hun kinderen om samen sieraden te maken. Dat gebeurde onder het genot van koffie, thee en Hollandse lekkernijen. Het werd een geslaagde middag, mede mogelijk gemaakt door Brasserie Tommy’s in Kloosterzande.
placeholder

Het is hard werken als nieuwkomer in Nederland. Vluchtelingen volgen Nederlandse lessen bij Piblw of Scalda, ze moeten wennen, zich aanpassen en participeren. Maar er is af en toe ook tijd voort iets leuks. De workshop sieraden maken is bedacht om nieuwkomers via leuke activiteiten spelenderwijs de taal te laten oefenen. De workshop voor vrouwelijke cliënten en hun kinderen wordt begeleid door vrijwilligster Kristel, een Vlaamse kunstenares. De workshop is leuk, er wordt Nederlands geoefend, maar daarnaast is het ook een sociaal uurtje om samen te zijn met andere vrouwen in dezelfde situatie. De vrouwen en kinderen gingen vol enthousiasme aan de slag en maakten samen de mooiste creaties.

Cliënten zijn vluchtelingen met een verblijfstatus die in heel gemeente Hulst worden opgevangen. De statushouders worden het eerste jaar begeleid door Vluchtelingenwerk Hulst waarbij ze geholpen worden met huisvesting, maatschappelijke en juridische dienstverlening. Dit alles is gericht op zelfredzaamheid na 1 jaar.