Gemeenten & Professionals, 26 juli 2016

Zwols college geniet van Syrische lekkernijen

Het Zwolse College was onlangs op bezoek bij VluchtelingenWerk in Zwolle. De burgemeester en wethouders deden mee met de Inburgeringslessen en maakten het dictee van die dag. Ook spraken ze met vrijwilligers die vluchtelingen begeleiden in Zwolle.
placeholder

Elke vluchteling wordt de eerste tijd in de gemeente geholpen door een vrijwilliger om samen alle praktische zaken te regelen waar je tegenaan loopt als nieuwe inwoner van Nederland. Daarnaast ontmoetten ze vluchtelingen die hen over hun ervaringen vertelden.

Als afsluiter verzorgde Ghassan Khoulani voor hen een Syrische lunch. Hij is een van de vluchtelingen die vanuit Syrië in Zwolle zijn terechtgekomen. In Damascus was hij een bekende bakker en nog steeds doet hij niets liever dan in de keuken staan om mensen te verwennen met zijn kook- en bakkunsten. Zijn droom is om in Nederland een eigen cateringbedrijfje te starten. De burgemeester en wethouders waren in ieder geval onder de indruk van zijn kookkunsten. Tijdens de Blauwvingerdagen staat Ghassan met een kraampje met Syrische lekkernijen in de stad, dan kan iedereen meegenieten.