Nieuws, 28 juli 2015

Aandacht voor LHBT-vluchtelingen tijdens Gay Pride 2015

Tijdens de Gay Pride is dit jaar extra aandacht voor vluchtelingen met een LHBT-achtergrond. LHBT staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender. VluchtelingenWerk doet mee aan een thema-avond aanstaande woensdag in het Lloyd hotel in Amsterdam, én VluchtelingenWerk vaart mee tijdens de Canal Parade aanstaande zaterdag.

Thema-avond op 29 juli

De thema-avond in het Lloyd hotel heeft als titel 'Wat is er al bereikt en wat kan nog verbeterd worden?' Sprekers met verschillende achtergronden vertellen hun verhaal. Naast vluchtelingen zelf zullen onder meer Brian Lit (advocaat), Sadhia Rafi (VluchtelingenWerk Nederland) en Jessica van Zadelhoff (COC) vertellen over hun ervaringen. De avond zal verder ingekleurd worden met gedichten van Nafiss Nia.

  • Datum: woensdag 29 juli
  • Plaats: Lloyd hotel, Oostelijke Handelskade 34, Amsterdam
  • Tijd: 19.00 tot 22.00 uur

Meer informatie: www.shareourrights.com

Canal Parade op 1 augustus

De serieuze noot tijdens de Canal Parade is een boot met naar Nederland gevluchte LHBT'ers. VluchtelingenWerk gaat aan boord met 25 mensen, van wie 18 vluchtelingen met een LHBT-achtergrond. Voor deze gelegenheid hebben we Farah Abdi uit Malta uitgenodigd. Zij is een transgender van Somalische komaf. Later dit jaar komt haar boek uit en ontvangt zij een mensenrechtenonderscheiding in Duitsland.

Logo tijdelijk in regenboogkleuren

Tijdens de Gay Pride zetten we tijdelijk ons logo in regenboogkleuren op Twitter en Facebook. Zo willen we aandacht vragen voor vluchtelingen die bescherming nodig hebben vanwege hun seksuele gerichtheid.