Nieuws, 22 september 2014

Chris Baltussen is onze Kanjer van Goud

Afgelopen zondag is het filmpje ‘Kanjer van Goud’ uitgezonden, met Winston Gerschtanowitz (Ambassadeur van de Nationale Postcode Loterij) en Chris Baltussen (regiodirecteur van VluchtelingenWerk). Naast zijn gewone baan doet Chris vrijwilligerswerk als taalcoach en begeleidt hij via het project Startbaan vluchtelingen naar een stageplek of baan. Winston ontmoet Chris en spreekt hem over zijn werk en de mensen die hij begeleidt.
placeholder

Inzetten voor mensen die het minder goed hebben

Chris zijn drijfveren hebben te maken met de welvaart en overvloed in onze maatschappij. Hij wil zich graag inzetten voor mensen die het minder goed hebben. “Vluchtelingen hebben alles en iedereen achter moeten laten. Ik wil ze graag helpen om hun plek te vinden binnen onze maatschappij.” Chris geeft de vluchtelingen concrete tips en helpt hen bij het opbouwen van een eigen netwerk. Zodat ze niet alleen hier veilig zijn, maar ook vriendschappen kunnen opbouwen en in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

Werken aan hun toekomst in Nederland

Zo ook Firas Al-Khoury (29) en Rami Yousouf (25), die worden begeleid door Chris. Winston en Chris gaan in het programma langs bij deze twee deelnemers van Startbaan. Firas moest drie jaar geleden vluchten uit Irak. Daar was hij arts. Nu heeft hij een werkervaringsplaats in een ziekenhuis. Rami is ook gevlucht uit Irak. Hij werkte daar als tandarts en is twee jaar geleden naar Nederland gevlucht. Rami doet nu ervaring op bij twee verschillende tandartspraktijken. Met hulp van Chris en het project Startbaan werken deze twee getalenteerde medici hard aan hun toekomst in Nederland. Startbaan is een gezamenlijk project van VluchtelingenWerk en het UAF, mogelijk gemaakt door deelnemers van de Postcode Loterij. Dit project wil 600 vluchtelingen helpen aan een stageplek of baan.

Koffietijd

Naast het programma 'Kanjers van Goud' besteedde ook het programma 'Koffietijd' aandacht aan het werk van VluchtelingenWerk. Winston vertelde over zijn ontmoetingen met Chris, Firas en Rami.

Bekijk de uitzendingen