Nieuws, 27 januari 2016

Extra gift Postcode Loterij voor de begeleiding van vluchtelingen in Nederland

De Nationale Postcode Loterij keert dit jaar een recordbedrag van 328 miljoen euro uit aan meer dan 100 goede doelen, waaronder VluchtelingenWerk Nederland. Dit maakte de grootste goededoelenloterij van Nederland bekend op 26 januari, tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.
placeholder

Postcode Loterij maakt extra begeleiding mogelijk

De helft van ieder lot van de Postcode Loterij gaat rechtstreeks naar goede doelen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, natuurbescherming en projecten gericht op mensenrechten en sociale cohesie. Het is dus dankzij de 2,5 miljoen leden van Postcodeloterij dat VluchtelingenWerk kan blijven opkomen voor de rechten van vluchtelingen. Dit jaar ontving VluchtelingenWerk een extra bedrag waarmee wij kunnen zorgen voor extra begeleiding in asielzoekerscentra en hulp bij integratie.

George Clooney zet zich in voor mensenrechten

Postcode Loterij-ambassadeur Humberto Tan interviewde tijdens de feestelijke bijeenkomst acteur George Clooney over zijn stichting Not On Our Watch, die zich inzet om onderbelichte mensenrechtenschendingen in de wereld te stoppen. George Clooney: 'Ik geloof in het goede van de mens, ik ben een optimist. Nooit eerder zag ik zoiets als de Postcode Loterij. Het laat je met elkaar deelnemen en tegelijkertijd goed doen. Het feit dat ik hierbij betrokken ben, is een eer.'

Bedankt !

VluchtelingenWerk Nederland bedankt de Postcode Loterij en alle deelnemers voor hun steun. Hierdoor kunnen wij vluchtelingen blijven helpen met het opbouwen van een nieuw, veilig bestaan in Nederland.

Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht omgoede doelen te steunen. Inmiddels spelen miljoenen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken elke maand kans op honderdduizenden prijzen én steunen tegelijkertijd goede doelen organisaties.