Nieuws, 5 februari 2015

Filmpje: Sief uit 'Rot op naar je eigen land' herenigd met gezin

In het televisieprogramma 'Rot op naar je eigen land' maakten we kennis met Sief, een jonge Syriër die het geweld in zijn land moest ontvluchten. Met gevaar voor eigen leven kwam hij op een gammel bootje naar Europa. Zijn twee dochters en zwangere vrouw moest hij achterlaten. Hij had geen keus. Vorige week kon hij op Schiphol zijn zoontje voor het eerst in zijn armen houden. Sief is weer herenigd met zijn gezin.
placeholder

Rot op naar je eigen land

Sief kwam via het bootje op de Middellandse Zee terecht in Nederland, waar hij asiel aanvroeg. De deelnemers van het programma 'Rot op naar je eigen land' bezochten hem in asielzoekerscentrum Leersum. Hij vertelde hen over het zoontje dat inmiddels geboren was, maar dat hij nog nooit vast had kunnen houden.  Sief wist zeker dat hij zijn gezin weer zou zien. In een andere uitzending zagen we zijn vrouw Joumana en zijn dochters Limar en Aryaam en baby Yasan. Zij wachtten in Jordanië om naar Nederland te mogen komen. Vorige week woensdag was het zover. Sief kon zijn gezin na acht maanden weer in zijn armen sluiten.

VluchtelingenWerk en gezinshereniging

VluchtelingenWerk Nederland helpt vluchtelingen zoals Sief bij de hereniging met hun gezin. Zo vullen onze vrijwilligers samen met vluchtelingen formulieren in en helpen tijdens de vaak lange procedure. Daarnaast zijn onze beleidsmedewerkers continu bezig de politiek te bewegen om de regels eerlijker en eenvoudiger te maken.

Maak gezinshereniging mogelijk

Hereniging kan ook hoge kosten met zich meebrengen. Denk aan kosten voor documenten en vliegtickets naar Nederland. Een gezinshereniging kost gemiddeld 1.500 euro. Niet alle vluchtelingen kunnen dat opbrengen. Maak gezinshereniging mogelijk met jouw bijdrage.

Bekijk filmpje van de hereniging (2.08 min)