Nieuws, 14 mei 2019

Gezin in Enschede mishandeld, medewerkers VluchtelingenWerk ontdaan

Afgelopen week kwam in het nieuws dat een Syrisch gezin in Enschede is mishandeld door buurtgenoten. De politie heeft op dit moment de zaak volop in onderzoek. Onduidelijk is wat de precieze aanleiding is geweest, maar VluchtelingenWerk is erg geschrokken van het nieuws.
placeholder

Mishandeling

Op dit moment is nog onduidelijk wat de precieze aanleiding is geweest van het incident. Opeens stonden ouders van buurtkinderen met een groep mensen aan de deur bij de gevluchte Syriërs. Enkelen van hen drongen het huis binnen. Dit ontaardde in de mishandeling van het gevluchte gezin. VluchtelingenWerk is erg geschrokken van dit nieuws.

Zeer ontdaan

Vrijwilligers en medewerkers die het gezin begeleiden zijn zeer ontdaan over het incident. Het kan toch niet zo zijn dat je voor oorlog of vervolging uit je eigen land moest vluchten, daarna bescherming krijgt in Nederland en hier een veilige toekomst op denkt te bouwen, en dat je vervolgens voor de ogen van je kinderen met stokken uit je huis geslagen wordt?, stellen zij.

Veel contact

Er is vanuit VluchtelingenWerk uiteraard veel contact met het gezin, dat verder anoniem wenst te blijven. Het enige dat de man kwijt wil is dat hij tot nu toe altijd hele goede ervaringen met Nederlanders heeft gehad en dat dit incident, door een kleine groep mensen, daar geen afbreuk aan doet. Hij wil dit het liefst zo snel mogelijk vergeten en doorgaan met zijn leven. Het gezin hoopt straks ook vanaf hun nieuwe woonplek veel contact met Nederlanders op te bouwen.

Enkele mediaberichtgeving

Hart onder de riem

Indien mensen het Syrische gezin een hart onder de riem willen steken, dan kan dat via VluchtelingenWerk Enschede: enschede@vluchtelingenwerk.nl