Nieuws, 20 maart 2019

Inzet debat: 'Maximale inspanningen voor vrijlating Ali Mohammed'

‘Dring er bij de staatssecretaris op aan zich maximaal in te spannen om Ali Mohammed vrij te krijgen en onderzoek te laten uitvoeren naar de werkwijze van de IND’. Deze belangrijke boodschap aan Kamerleden staat in de brief (pdf) die VluchtelingenWerk naar de Tweede Kamer stuurde voor het speciale debat dat hierover donderdagavond 21 maart plaats vindt.
placeholder

Hoogste tijd voor actie

De tijd voor Ali Mohammed al-Showaikh begint te dringen. Op 26 maart dient namelijk het hoger beroep in de zaak in Bahrein. Hij werd na zijn uitzetting naar Bahrein onmiddellijk gevangen gezet. Op 28 februari werd hij na een oneerlijk proces veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. VluchtelingenWerk is geschokt door dit alles en roept de staatssecretaris op:

  •         Echt alles op alles te zetten voor de vrijlating van Ali Mohammed
  •         Hem terug te halen naar Nederland
  •         Onderzoek in te stellen naar de werkwijze van de IND
  •         Voorlopig geen andere Bahreinse asielzoekers uit te zetten

Debat

Donderdagavond 21 maart vindt er een plenair debat plaats in de Tweede Kamer, aangevraagd door de ChristenUnie. VluchtelingenWerk benadrukt dat het bijzonder is dat er een dergelijk debat wordt gehouden rond een individuele zaak en is blij dat verschillende partijen hiermee ook aangeven de ernst van de zaak te zien. VluchtelingenWerk gaat dit debat uiteraard op de voet volgen.

Meer weten?