Nieuws, 3 oktober 2022

Jeangu Macrooy nieuwe ambassadeur VluchtelingenWerk

Met veel trots verwelkomt VluchtelingenWerk Nederland zanger en songwriter Jeangu Macrooy als nieuwe ambassadeur. Met zijn kersverse ambassadeurschap wil Jeangu zich structureel inzetten om de positie van vluchtelingen te verbeteren.
placeholder

Verbindende ambassadeur VluchtelingenWerk

'Mijn focus is vooral verbinding en ontmoeting. Als muzikant wil ik mensen bij elkaar brengen met muziek. Ik wil helpen een brug te slaan tussen autochtone Nederlanders en vluchtelingen, omdat het heel belangrijk is verhalen uit te wisselen en zo dichter naar elkaar toe te groeien,' aldus Macrooy over zijn ambassadeurschap.  

Jeangu Macrooy startte zijn muzikale reis toen hij op dertienjarige leeftijd een gitaar kreeg van zijn ouders en samen met zijn tweelingbroer een muzikaal duo begon. Vanwege zijn ambities verliet hij in 2014 Suriname en verhuisde naar Nederland. In 2017 wordt Jeangu’s soulvolle debuutalbum 'High On You' genomineerd voor een Edison in de categorie Beste Album. In 2021 vertegenwoordigt hij Nederland op het Eurovisiesongfestival met het nummer 'Birth Of A New Age'. Jeangu's derde studioalbum staat gepland voor release op 11 november.

placeholder

Optreden op Bakkie doen?

Afgelopen juni trad Jeangu op tijdens het jaarlijkse evenement Bakkie doen?. Hierbij bleek dat hij een groot hart heeft voor vluchtelingen. Jeangu gebruikt zijn muziek om ontmoetingen te creëren en mensen aan elkaar te verbinden. Dat past precies bij de missie van VluchtelingenWerk en daarom zijn wij ontzettend blij en dankbaar dat Jeangu Macrooy zich bij ons aansluit.

Naast Jeangu Macrooy zijn ook podiumkunstenaar Mo Hersi, televisiepersoonlijkheid Dieuwertje Blok, model Rianne van Rompaey, docent van het jaar 2021 Amin Asad en het Iraanse dj-duo Vessbroz (broers Armia en Arsham) ambassadeur van VluchtelingenWerk Nederland.

Help mee en doe nu een gift

Met jouw bijdrage kunnen wij de Nederlandse en Europese politiek blijven aansporen tot een humaner vluchtelingenbeleid. Jouw steun is onmisbaar voor vluchtelingen die gedwongen zijn alles achter zich te laten op zoek naar veiligheid. Hartelijk bedankt.

Ja, ik help mee!