Nieuws, 29 april 2014

Koningin Máxima bezoekt voorstelling kinderen uit AZC

Koningin Máxima bezoekt op 13 mei een muziekvoorstelling van kinderen uit asielzoekerscentra en kinderen van reguliere basisscholen samen met het Nederlands Symphonieorkest. De Symphonie voor Angsthazen en Durfals, een onderdeel van het project Samenspel, wordt opgevoerd in theater de Spiegel in Zwolle.
placeholder

Zorgen laten vergeten

In Nederland leven zes- tot achtduizend kinderen met hun ouders in een asielzoekerscentrum (AZC) waar ze te maken hebben met spanningen en sociaal isolement. Met het project ‘Samenspel’ wil VluchtelingenWerk vluchtelingkinderen hun zorgen even laten vergeten en ze plezier en rust bieden door middel van muziek. Leerlingen van AZC-scholen krijgen wekelijks les in onder andere zingen, bodypercussie en bewegingen op muziek. Ze geven voorstellingen op het AZC. Naast het ontwikkelen van muzikale basisvaardigheden bevordert 'Samenspel' ook de sociale ontwikkeling van de kinderen en vergroot het hun zelfvertrouwen. Ook ontdekken zij nieuwe talenten en vergroot het hun taalontwikkeling.

Bewegen en ritmes maken

Ruim 500 kinderen zullen op 13 mei samen met het Nederlands Symphonieorkest in Zwolle zingen, bewegen en ritmes maken op de Schilderijententoonstelling van Modest Moesorgski. Op 15 mei vindt in Enschede een aantal voorstellingen plaats.