Nieuws, 15 december 2015

Opbrengst manifest Broederschap voor VluchtelingenWerk

In Broederschap deelt eurocommissaris Frans Timmermans zijn kijk op het huidige Europa en de vluchtelingencrisis. De strekking: 'Jammeren helpt niet, ga aan de slag!'. Het manifest ligt sinds 10 december in de (online) schappen en kost 5 euro. De opbrengst gaat naar VluchtelingenWerk.
placeholder

Timmermans spreekt in het manifest over een 'bijna perfecte storm' die nu door Europa woedt. Volgens de politicus verhoogt de huidige vluchtelingencrisis en de angst voor terroristische aanslagen, zo kort na de eurocrisis, het risico dat de 'ieder-voor-zich-school' wint. Daarom roept hij in het boekje op tot, zoals de titel al doet verraden, broederschap. Ook schrijft hij over de oorzaken en de gevolgen van de vluchtelingencrisis en over tolerantie en solidariteit in en tussen samenlevingen.

Bevlogen toelichting in de De Wereld Draait Door

Op de dag voor de lancering vertelt Timmermans in De Wereld Draait Door bevlogen over het manifest. Zichtbaar aangeslagen spreekt hij over de mogelijkheid dat 'Europa weleens zou kunnen stranden', maar hij vertelt ook over zíjn visie op de toekomst van Europa en over hoe iedereen iets kan doen om de situatie te veranderen: 'Maak eens kennis met iemand die van ver komt. Vraag eens iets, in plaats van te oordelen. Zie de mens in de ander.'.

 

Bestel het manifest, steun VluchtelingenWerk

Uitgeverij Podium laat weten dat binnen 24 uur ruim 6.000 exemplaren zijn verkocht. De tweede druk is inmiddels verkrijgbaar. De netto-opbrengst van de gehele verkoop gaat naar VluchtelingenWerk. Het e-book kost 5 euro, het gedrukte exemplaar 11,50 euro.