Nieuws, 22 mei 2019

Politieke jongerenpartijen lanceren vluchtelingenmanifest voor Europese verkiezingen

Vier politieke jongerenpartijen, Jonge Socialisten (PvdA), Jonge Democraten (D66), Perspectief jongeren (ChristenUnie) en Dwars (GroenLinks), lanceren met het oog op de Europese verkiezingen het ‘Vluchtelingenmanifest’. Het is een akkoord tussen de vier politieke jongerenorganisaties over de kernpunten van het Europees migratiebeleid.
placeholder

De drie punten waar het manifest over gaat zijn: toegang tot Europa, eerlijke verdeling van verantwoordelijkheden, en het maken van afspraken met andere landen. De jongeren willen dat ‘hun’ Europarlementariërs zich de komende vijf jaar met name op deze punten zullen inzetten voor de bescherming vluchtelingen en asielzoekers in Europa.

De EU wordt steeds belangrijker als het gaat om vluchtelingenbeleid. De discussies in Europa over het opvangen en beschermen van vluchtelingen zijn pittig en de verschillen tussen de partijen en landen zijn groot. Deze vier jongerenpartijen vinden het belangrijk dat de EU toch doorpakt op de hervorming van het Europees migratiebeleid. Met de verkiezingen in zicht vragen de politieke jongeren daarom aan hun kandidaat-Europarlementariërs om zich uit te spreken voor de bescherming van vluchtelingen en dit manifest te steunen.