Nieuws, 24 september 2015

Simkaarten voor vluchtelingen

VluchtelingenWerk Nederland en T-Mobile gaan samenwerken om vluchtelingen wegwijs te maken in Nederland. Als start van deze samenwerking krijgen 10.000 vluchtelingen in Nederland een prepaid-simkaart om contact te leggen met elkaar of familie en vrienden in het land van herkomst.
placeholder

Woensdag 23 september werden de eerste 100 simkaarten uitgereikt in een asielzoekerscentrum in Utrecht. De organisaties hopen door middel van bijvoorbeeld mobiel internet en apps jonge vluchtelingen wegwijs te maken in de samenleving. Denk hierbij aan vertaal-, navigatie-, informatie-apps.

Belangrijkste telefoontje uit je leven

Vluchtelingen moeten alles achterlaten. De vluchtelingen die in Nederland aankomen hebben een grote behoefte aan contact met vrienden en familie: om te laten weten dat ze veilig zijn, en troost bij elkaar te vinden. Dorine Manson, directeur van VluchtelingenWerk Nederland: “Lang niet iedere vluchteling kan het zich veroorloven om een teken van leven te geven aan familieleden. Dankzij deze simkaarten is het ook voor deze mensen mogelijk om het misschien wel belangrijkste telefoontje uit hun leven te plegen.”