Nieuws, 25 juni 2020

Terugblik online 'Bakkie Doen?'

Op zaterdag 20 juni vond op Wereldvluchtelingendag de vierde editie Bakkie Doen? van VluchtelingenWerk plaats. Door de coronacrisis gingen we voor het eerst niet met koffierugzakken de straat op, maar streamden we live op social media en voerden vijf vluchtelingen persoonlijke en bijzondere videogesprekken met Nederlanders. Virtueel, maar toch samen. Een terugblik.
placeholder

Videocalls tussen vluchtelingen en Nederlanders

Onder het genot van een virtueel bakkie gingen Nederlanders een-op-een in gesprek met een vluchteling met als doel om elkaar (beter) te leren kennen. De afgelopen jaren gingen vluchtelingen met een koffierugzak de straat op om voorbijgangers een kopje koffie en een gesprekje aan te bieden. Door de coronacrisis hebben we dit jaar voor het eerst een online versie van Bakkie Doen? georganiseerd.

Het aantal aanmeldingen was overweldigend waardoor we helaas niet iedereen een persoonlijke videocall konden aanbieden. De gesprekken waren mooi, persoonlijk en duurden in de meeste gevallen te kort. Kortom, een succesvolle eerste online editie van Bakkie Doen? en een dag vol mooie ontmoetingen. En het bewijs dat koffie verbindt, ook op afstand!

Compilatiefilm Bakkie Doen?  2020

In deze mooie compilatiefilm zie je hoe Naya, Wahhab, Khaled, Akram en Aziz mooie en openhartige een-op-eengesprekken voerden met Nederlanders. Daarnaast vond onder bezielende leiding van Dieuwertje Blok en Mo Hersi op social media een heuse Bakkie Doen?-livestream plaats:

Livestream gemist?

Met gespreksleiders Mo Hersi en Dieuwertje Blok, onze online Bakkie Doen?-quiz en de Syrische barista Arabi was onze livestream een waar feestje. Heb jij de livestream op social media gemist? Kijk 'm dan hier terug!

Bied Afghanen bescherming

VluchtelingenWerk Nederland roept het Nederlandse kabinet op om Afghaanse vluchtelingen de bescherming te bieden die zij nu heel hard nodig hebben. Help ook mee en laat je stem horen!
Teken nu de petitie