Nieuws, 20 juni 2022

VluchtelingenWerk en Nederlandse musea maken gratis museumbezoek voor vluchtelingen mogelijk

VluchtelingenWerk en de Nederlandse musea hebben de handen ineen geslagen en maken het mogelijk voor vluchtelingen en asielzoekers om een bezoek te brengen aan 1 of meer culturele hoogtepunten in Nederland.
placeholder

Dit werd feestelijk bekend gemaakt tijdens het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij, die met een schenking van 1,25 miljoen euro het initiatief 'Welkom in het museum' financieel ondersteunt. Bestuurslid Mirjam Huisman en Marjan Ruiter, directeur Zeeuws Museum, namen daar uit handen van de VriendenLoterij de cheque in ontvangst.

Vanuit de gedachte dat kunst en cultuur een essentieel onderdeel is van de Nederlandse samenleving, worden alle bewoners in de AZC’s en noodopvang welkom geheten in de musea. Mirjam: “We zien dat veel vluchtelingen in de opvanglocaties op zoek zijn naar positieve inspiratie, buiten het AZC of de noodopvang. Museumbezoek kan zorgen voor nieuwe inzichten en vluchtelingen verder helpen op hun weg in Nederland. Daarom ondersteunt VluchtelingenWerk dit initiatief van harte”.

De komende tijd wordt het initiatief verder ontwikkeld en onder de aandacht gebracht van de doelgroep en medewerkers.