Nieuws, 5 maart 2019

VluchtelingenWerk ontzettend blij met steun Postcode Loterij

Het was maandag 4 maart weer een bijzondere avond in Carré tijdens het Goed Geld Gala, waar de Postcode Loterij de opbrengsten uit de lotverkoop van het afgelopen jaar verdeelt. De Postcode Loterij schenkt dit jaar ruim € 370,6 miljoen aan 117 goededoelenorganisaties. Een waanzinnig bedrag om bij te dragen aan een betere wereld!
placeholder

Recordschenking van ruim € 370 miljoen voor mens en natuur

De schenkingen worden gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim € 5,8 miljard geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. 

VluchtelingenWerk blij met deze steun

VluchtelingenWerk is wederom ontzettend blij met de steun van de Nationale Postcode Loterij. Met het geld dat wij ontvangen, is onze onafhankelijkheid gewaarborgd en kunnen we ons werk voor vluchtelingen handen en voeten geven. Onze bestuursvoorzitter, Abdeluheb Choho, ontvangt de cheque van ambassadeur van de Loterij, Quinty Trustfull.

Werken aan een andere wereld

De gastsprekers van de avond maakten diepe indruk op het aanwezige publiek, waaronder de vertegenwoordigers van de meer dan honderd goede doelen die de Postcode Loterij steunt. Sigrid Kaag, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, prees de goede doelen voor hun tomeloze inzet. Ze sprak haar trots uit en was geraakt door het werk van de vele goede doelen die werken aan een andere wereld, voor iedereen.