Nieuws, 8 december 2017

VluchtelingenWerk staat dit jaar op de WinterParade in Amsterdam!

Bezoekers van de WinterParade in de Zuiderkerk in Amsterdam kunnen op de foto in een speciale Warm Hart Photobooth. De WinterParade is een diner-voorstelling, van de organisatoren van de befaamde Parade, waar veel families komen en genieten van een sprookjesachtige kerstsfeer. Voor veel vluchtelinggezinnen is zo’n onbezorgd samenzijn niet vanzelfsprekend. Voor hun situatie vragen wij aandacht op de WinterParade.
placeholder

De foto’s die in het speciale fotohokje worden genomen, staan in het teken van onze Warm Hart-kaartenactie. Mensen kunnen er op de foto met hun gezin, en meteen ook een kaartje schrijven voor vluchtelingen die dit jaar niet bij hun geliefden en kinderen kunnen zijn. Veel vluchtelinggezinnen moeten de feestdagen noodgedwongen alleen vieren omdat ze door oorlog of onderdrukking van elkaar zijn gescheiden.

Een uitje voor het hele gezin

De WinterParades in Amsterdam en Haarlem zijn al jaren een begrip, een gezellig decemberuitje voor het hele gezin. Het is daarom een mooie plek om aandacht te vragen voor vluchtelingen die zich tijdens de feestdagen grote zorgen maken om hun achtergebleven familieleden.

‘De WinterParade doet het’

Het thema van de WinterParade sluit daar mooi op aan: “Als we in heftige tijden niet weten ‘waar we het moeten zoeken’ geven we ons graag over aan veilige en geruststellende verhalen. Religies doen het, schrijvers en politici doen het en wij doen het als we onze kinderen naar bed brengen en de dag met ze doornemen. En de WinterParade doet het.”

Kom je ook een foto maken?

De WinterParade in de Zuiderkerk in Amsterdam wordt gehouden van 22 tot 30 december en in Haarlam op 4,5 en 6 januari.  VluchtelingenWerk staat 22 en 23 december met de speciale actie op de WinterParade. Lees meer over het programma of bestel een kaartje op hun website