Nieuws, 10 juni 2014

Voetbalwedstrijd op Wereldvluchtelingendag 20 juni

UNHCR, VluchtelingenWerk Nederland, Kerk in actie en het UAF hebben de handen ineengeslagen voor een uniek evenement: de Wereldvluchtelingendag Voetbalwedstrijd, op vrijdag 20 juni 2014. Het RTL-sterrenteam speelt middenin de WK-koorts tegen een vluchtelingenteam, op een spectaculaire locatie: op het dak van de IKEA in Utrecht.
placeholder

BN’ers voetballen tegen vluchtelingen

Een RTL-sterrenteam onder aanvoering van presentator en acteur John Williams speelt tijdens het WK (Nederland speelt die avond niet) op het dak van de IKEA tegen een team van vluchtelingen met verschillende nationaliteiten. De wedstrijd begint om 19.30 uur. In het RTL-sterrenteam doen naast John Williams mee: oudkeeper Oscar Moens (als keeper), zangers Charly Luske en Tim Akkerman, rapper Baas B en de voormalig profvoetballers Glenn Helder, Guus Uhlenbeek, Pieter Collen, Bart Latuheru, Andy Slory en Regilio Vrede. Coach is Henk Bres en oud-scheidsrechter Dick Jol fluit de wedstrijd.

Vluchtelingen verdienen een kans

Ondanks een vaak traumatisch verleden staan vluchtelingen te trappelen om mee te doen in onze maatschappij. Om te werken, te sporten, te leven. Vluchtelingen verdienen een kans. Sta op Wereldvluchtelingendag even stil bij wat het betekent om alles achter te moeten laten en hoe het is om van begin af aan een nieuw leven op te bouwen in een vreemd land. Een leven in veiligheid en vrijheid is niet vanzelfsprekend!

Routebeschrijving IKEA Utrecht

  • Buslijn 7 Van Utrecht CS naar IKEA: Halte Aziëlaan, vanaf deze bushalte loop je in 2 minuten naar IKEA.
  • Tramlijn; Vanaf Utrecht CS naar de halte Kanaleneiland Zuid: vanaf deze tramlijn loop je in 6 minuten naar IKEA.
  • Met de auto: In de parkeergarage van IKEA, ingang Columbuslaan.

 

Wereldvluchtelingendag 2014Wat: Voetbalwedstrijd voor Wereldvluchtelingendag
Wanneer: vrijdag 20 juni om 19.30 uur
Waar: op het dak van de IKEA in Utrecht
Waarom: Om aandacht te vragen voor Wereldvluchtelingendag