Nieuws, 28 december 2015

Wat is jou opgevallen in de media over vluchtelingen? Tip de asielzoekmachine!

Er gaat geen dag voorbij zonder nieuws over de vluchtelingencrisis en het asielbeleid. Om meer overzicht te krijgen in de enorme storm aan informatie, meningen en organisaties, wordt in april 2016 de Asielzoekmachine gelanceerd. Help mee de machine te vullen en laat hen weten wat jou is opgevallen!
placeholder

De Asielzoekmachine is een onafhankelijk project van journalisten Eefje Blankevoort en Els van Driel. Met de hulp van vele anderen maken zij de asielzoekmachine tot een verzamelplaats voor alles wat met vluchtelingen te maken heeft. In de vorm van een website, bijeenkomsten en tentoonstellingen in het land en tv- en radiodocumentaires worden mensen geïnformeerd maar ook geconfronteerd met de vluchtelingencrisis. Aan bod komen onderwerpen die spelen in de maatschappij. Daarom vragen de ontwikkelaars van de Asielzoekmachine iedereen naar wat hen bezighoudt op het gebied van vluchtelingen en asiel.

Waar is de Asielzoekmachine naar op zoek?

  • Wie zou jij welke vraag willen stellen?

De komende maanden spreekt de Asielzoekmachine met vluchtelingen, politici, hulpverleners en noem maar op. Welke vraag zou jij willen stellen aan het hoofd van Dienst Terugkeer & Vertrek, een ambtenaar van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), een Syrische asielzoeker of een vrijwilliger van Vluchtelingenwerk? En met wie of welke organisatie zou de asielzoekmachine nog meer moeten praten?  Laat het de Asielzoekmachine weten!

  • Welke uitspraken en berichten zijn jou bijgebleven?

In de media wordt veel over de vluchtelingencrisis gesproken: in dagelijkse actualiteitenprogramma's op de tv, maar ook op Twitter en Facebook delen bekende en minder bekende Nederlands hun (ongezouten) mening. Welke oude of actuele berichten, personen, fragmenten en posts zijn jou bijgebleven en waar wil je meer over weten? Laat het de Asielzoekmachine weten!

Help mee en lever ook input aan!

Is jou iets opgevallen in de media? Stuur het in! Alle inzendingen zijn welkom: van Facebookpost en Twitterbericht tot documentaire, nieuwsberichten en losse quotes. Mail de bron een beschrijving van maximaal 100 woorden naar redactie@asielzoekmachine.nl. Uit alle inzendingen maken de makers van Asielzoekmachine een selectie. Wanneer zij de  input gaan gebruiken, zullen ze contact opnemen.

 

Let op: dit is onafhankelijk project van de journalisten Eefje Blankevoort en Els van Driel. VluchtelingenWerk is niet bij de ontwikkeling van de Asielzoekmachine betrokken.