Nieuws, 13 juni 2014

Willekeur dreigt bij afhandeling Kinderpardon

De regels van het Kinderpardon zijn volgens staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie in beton gegoten. Hij wil geen toezeggingen doen over oproepen van GroenLinks, D66, de ChristenUnie en de SP om voor groepen kinderen die onterecht buiten het Kinderpardon vallen een oplossing te zoeken. Tijdens een debat in de Tweede Kamer op 10 juni 2014 heeft Teeven herhaald dat hij wel serieus zal kijken naar brieven van burgemeesters die zich zorgen maken over kinderen die buiten de boot vallen. Onder meer het CDA vroeg dit in een motie. Die brieven moeten 20 juni binnen zijn.

Niet iedereen heeft netwerk

VluchtelingenWerk maakt zich grote zorgen over de vele kinderen die niet over een netwerk beschikken dat zo snel en zo gemakkelijk toegang tot een burgemeester heeft. Deze afhandeling van het Kinderpardon leidt tot willekeur en biedt daarmee geen gelijke kans voor alle kinderen die geworteld zijn.

Erop of eronder

Aanstaande dinsdag wordt er gestemd over de verschillende moties die door diverse partijen zijn ingediend. Komende week is een ontzettend spannende week voor veel kinderen; het is dan erop of eronder.