Bakkie Doen? 2023

Het waren fantastische, zonnige dagen vol mooie ontmoetingen, dromen en bakkies delen: Bakkie Doen? 2023 is een feit. Overal in het land deelden vluchtelingen in de week van 15 tot en met 20 juni kopjes koffie uit mét een goed gesprek: van Goes tot Emmen, Amsterdam tot Zwolle en van Utrecht tot Oss. 

placeholder
placeholder

Bakkies in het teken van #deeljedromen

Voor het zevende jaar op rij organiseerde VluchtelingenWerk dit geweldige ontmoetingsevenement, waar vluchtelingen Nederlanders een kop koffie én een goed gesprek aanbieden. Dit jaar stond het evenement in het teken van #deeljedromen. Mensen die hun thuisland moesten ontvluchten, zijn naar Nederland gekomen met dromen en talenten die zij in willen zetten voor onze maatschappij. Wat zijn die dromen en talenten? De ontmoetingen laten zien dat vluchtelingen en Nederlanders niet zo gek veel van elkaar verschillen. Tijdens het drinken van een lekker kopje koffie werden dromen uitgewisseld en bijzondere gesprekken gevoerd!

placeholder

Bakkie Doen? special Utrecht

In Utrecht vond op 20 juni, Wereldvluchtelingendag, een speciaal programma plaats met muziek, spoken word en kunst. Er waren optredens van Pouriya Jaberi, Jawa Manla, Atta de Tolk en DJ Duo Vessbroz. Natuurlijk stonden ook de Bakkie Doeners klaar met koffie en een mooi gesprek!

Bakkie Doen? in hele land

Bakkie Doen? 2023 werd georganiseerd in Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Zwolle, Emmen, Goes, Zierikzee, Alkmaar, Oss, Breda, Nederweert en Geleen.

Blijf op de hoogte!

Wil jij er volgende keer (weer) bij zijn? Laat dan hier je e-mail achter en we houden je op de hoogte van al het nieuws omtrent Bakkie Doen?

Waarom Bakkie Doen?

Het initiatief is in het leven geroepen om contact en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders te bevorderen. Met een simpel en universeel kopje koffie worden werelden overbrugd, vooroordelen weggehaald en wederzijds begrip gecreëerd. Bakkie Doen? vindt jaarlijks door heel Nederland plaats op en rond 20 juni, Wereldvluchtelingendag.

placeholder

Terugblik Bakkie Doen? 2022

Voor het zesde jaar op rij organiseerde VluchtelingenWerk het ontmoetingsevenement Bakkie Doen? in 2022. Benieuwd naar meer?

Bekijk hier de terugblik