Begeleiding aan kinderen

VluchtelingenWerk Nederland is de belangenbehartiger van vluchtelingen én dus ook van vluchtelingkinderen. Onze projecten geven kinderen zelfvertrouwen, zorgen voor de broodnodige ontspanning en ondersteunen hen tijdens de asielprocedure.
placeholder

 

 

placeholder

Project Time4You

Project Time4You richt zich op de empowerment van- en de belangenbehartiging voor vluchtelingkinderen in de centrale opvang. Het is belangrijk dat deze kinderen op adem komen en handvatten krijgen om sterker in hun schoenen te staan. 

Lees meer over Time4You
placeholder

Project Samenspel

Met ons muziekproject Samenspel laten wij kinderen van vluchtelingen even ontsnappen aan hun zorgen. Ook versterkt het project het vertrouwen in zichzelf en in de toekomst. Het project Samenspel bestaat uit twee onderdelen: een interactief lesprogramma en een aansluitend concert met een écht orkest in een grote concertzaal. De kinderen bereiden zich voor op het concert in de klas, waar zij samen de liedjes oefenen. 

Lees meer over Samenspel
placeholder

Kindervakantieweken

VluchtelingenWerk organiseert al meer dan dertig jaar vakantieweken voor vluchtelingkinderen én eenoudergezinnen. Zij hebben een weekje ontspanning hard nodig om even te ontspannen en afleiding te vinden van de dagelijkse zorgen.

Lees meer over de Kindervakantieweken
placeholder

Werkgroep Kind in Azc

VluchtelingenWerk neemt actief deel binnen de Werkgroep Kind in azc. Dit is de organisatie die zich sterk maakt voor kinderen in asielzoekerscentra. Met het Kinderrechtenverdrag als uitgangspunt zorgt de Werkgroep ervoor dat de situatie van kinderen in asielzoekerscentra wordt verbeterd.

Ga naar de website kindinazc.nl

Geef om vluchtelingen

Dankzij de hulp van onze donateurs en vrijwilligers kunnen wij vluchtelingen helpen met het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Help jij ook mee met een gift, zodat vluchtelingen kunnen bouwen aan een leven in veiligheid?
Ja, ik help ook!