Bouw en Techniek

We hebben meerdere samenwerkingen rondom bouw en techniek.
placeholder

Bouwmensen

De bouwsector is op zoek naar metselaars, timmermannen en tegelzetters. In dit traject richt men zich primair op statushouders met bouw-ervaring. Door een selectiegesprek en ‘diagnostische week’, kan je in de praktijk laten zien wat je kan. De traject-inhoud en duur varieert per Bouwmensen-locatie. Er zijn inmiddels contacten met de Bouwmensenlocaties van Geldermalsen, Nijmegen, Doetinchem, Apeldoorn, Oosterbeek (ReVaBo) en Twente. Almelo biedt nog een extra gratis opleiding, namelijk tot scheidingswandensteller, waarvoor geen ervaring vereist wordt.

De intensiteit van de samenwerking van Bouwmensen met VWON verschilt per locatie, maar in principe zijn statushouders met bouw-ervaring op al deze locaties van harte welkom, mits het niveau Nederlands voldoende is (minimaal A2). De gemeente van de betrokken statushouders moet wel haar akkoord geven aan het traject i.v.m. de doorbetaling van de uitkering gedurende het verloop van het traject.

Interesse? Neem contact op met een vestiging van Bouwmensen of ReVaBo in de buurt.

Installatietechniek

Verwant aan de bouwsector is de installatie-branche. Men zoekt installateurs, elektriciens, monteurs luchtbehandeling en koudetechniek.

Voor de installatiebranche kan men kosteloos een korte opleiding volgen, verzorgd door de brancheorganisatie. Kandidaten moeten technisch inzicht hebben, maar hoeven nog geen kennis en/of ervaring binnen het werkveld te hebben. Potentiële kandidaten krijgen wel van tevoren een soort assessment door Wij Techniek. Het vereiste niveau Nederlands ligt hier iets hoger dan in de bouwsector (niveau A2+), vanwege het vaak solistische werk wat later uitgevoerd moet gaan worden.

Vanwege de landelijke overeenkomst tussen VWN en de installatiebranche (Wij Techniek) kan men in heel Gelderland en Overijssel terecht bij opleidingsbedrijven. Akkoord van de gemeente is weer een vereiste.

Interesse? Neem contact op met de Adviseur Arbeidsmarkt van Wij Techniek.

Huisschilders en stukadoors

Schilders en stukadoors kunnen ook kosteloos worden bemiddeld en opgeleid via OpStap. Na selectie gaat men vrijwel direct betaald aan de slag (afhankelijk van het seizoen). Gedurende de wintermaanden wordt de (bij)scholing verzorgd door de Schildersvakschool.

Interesse? Neem contact op met Opstap Personeelsdiensten.