Collecteren voor gezinshereniging: breng een gezin weer samen

Door oorlog, onderdrukking of vervolging raken vluchtelinggezinnen van elkaar gescheurd. Met een gift voor gezinshereniging zorgt u dat wij vluchtelingen kunnen herenigen met hun partners en kinderen.

Niemand laat zonder reden zijn man, vrouw of kinderen achter. Toch leven gezinnen van vluchtelingen soms jaren van elkaar gescheiden. Ze raken elkaar uit het oog tijdens de vlucht, of een van de ouders besluit vooruit te reizen. Bijvoorbeeld omdat de vluchtreis te gevaarlijk is voor kleine kinderen. Ook is de eindbestemming vaak onbekend. Wanneer vluchtelingen uiteindelijk in Nederland aankomen en mogen blijven, kunnen zij hun gezin over laten komen. VluchtelingenWerk helpt hen daarbij.

Hulp in een eenzame, onzekere periode

Het herenigen van vluchtelingen die zijn gescheiden van hun familieleden is een langdurig en kostbaar proces. Met steun van donateurs kunnen we vluchtelingen praktisch en financieel ondersteunen tijdens deze onzekere en eenzame periode. Neem het verhaal van Daniël. Omdat hij het land halsoverkop moest verlaten, moest hij zijn vrouw en kind achterlaten. Zelfs hen gedag zeggen was onmogelijk. Eenmaal in Nederland hielpen wij Daniel bij zijn aanvraag voor gezinshereniging. Kortgeleden mocht hij zijn gezin gelukkig weer in de armen sluiten.

Samen bouwen aan een veilige toekomst

Via een collecte voor gezinshereniging steunt u het werk van VluchtelingenWerk en zorgen we er samen voor dat door oorlog verscheurde gezinnen worden herenigd. Pas als hun gezin compleet is, kunnen zij écht beginnen met het bouwen aan hun leven in Nederland.

Help direct

Help vluchtelingen hun gezin weer compleet te maken, maak uw bijdrage over op rekening NL60 INGB 0000 1234 88 t.n.v. VluchtelingenWerk Nederland, o.v.v. 'collecte gezinshereniging' of doneer online. Hartelijk dank!

Doneer online >>