Dit kunnen wij voor jouw gemeente betekenen

Wij bereiden vluchtelingen voor op een plek in onze samenleving. Onze medewerkers en vrijwilligers ondersteunen hen gedurende het hele integratietraject. Van ondersteuning bij het aanvragen van toeslagen tot aan arbeidsparticipatie. De vluchteling staat centraal.
placeholder

Wat kunnen we betekenen voor jouw gemeente?

  • Binnen de maatschappelijke begeleiding begeleiden we de vluchteling richting zelfredzaamheid
  • Begeleiding van de vluchteling bij juridische kwesties over verblijfsvergunningen, gezinshereniging, naturalisatie en terugkeer.
  • Vluchtelingen leren de taal op maat door de inzet van onze docenten en vrijwilligers.
  • Onze bewezen aanpak rondom schuldpreventie leidt tot een financieel gezonde situatie.
  • Samen met de gemeente bereiden wij vluchtelingen voor op arbeid.
  • Als partner van de gemeenten worden we ook gevraagd voor het uitvoeren van kennismakingsprogramma’s, participatieverklaringstrajecten, de Brede Intake, trainingen richting mentale gezondheid, MAP en natuurlijk zijn we een veelgevraagde sparringpartner.

Via onze locatiezoekfunctie vindt u gemakkelijk ons lokale aanbod of de contactgegevens van VluchtelingenWerk in uw eigen gemeente.

Themadossier Wet inburgering 2021

In 2022 gaat de nieuwe Wet inburgering van kracht. Met de komst van deze inburgeringswet krijgen gemeenten meer regie bij inburgering. Wat gaat er precies voor gemeenten veranderen? Lees meer over de belangrijkste thema's rondom de nieuwe Wet Inburgering.


Nieuwsbrief voor Gemeenten

Er gaat met de nieuwe inburgeringswet veel veranderen, voor gemeenten en inburgeraars. En ook voor ons. Via de Nieuwsbrief voor Gemeenten houden we u op de hoogte over de ontwikkelingen rond de nieuwe wet. Over laatste nieuwtjes van het kabinet en over onze voorbereidingen en visie.
Klik op de afbeelding rechts om de Nieuwsbrief van december 2021 te lezen.