Droom wordt realiteit

Deze statushouder heeft een ondernemersgeest.
placeholder

Omar vluchtte uit Jemen. Toen hij hier in Nederland kwam, wist hij het al vanaf zijn eerste dag: hij gaat zijn eigen zaak beginnen in Nederland. Hij schakelde een participatiecoach van VluchtelingenWerk Tubbergen in en begon zijn missie.

Maar in een missie zijn er altijd tegenslagen om te overwinnen. Zo wilde Omar meedoen met het traject START-T in Enschede. Helaas waren zij al gestart en kon hij in eerste instantie niet aansluiten. Zijn participatiecoach sprak met de trainer en bracht de ondernemersgeest van Omar onder woorden. Gelukkig lukte het om de trainer te overtuigen en mocht Omar meedoen met het traject. Een andere drempel die Omar moest overgaan was Nederlands leren. Hij wilde de taal veel oefenen en daarom koppelde participatiecoach hem aan een taalcoach. Met veel eigen inspanning leerde Omar de Nederlandse taal.

Kort na de zomer heeft Omar PokéBowl in Apeldoorn overgenomen. Omar heeft nu zijn eigen bedrijf en kan zijn ondernemersgeest stoppen in het runnen van een afhaal- en bezorgservice. Ondertussen werkt hij hard voor zijn inburgeringscursus. Wat een held! We wensen Omar veel geluk met zijn bedrijf.