Een kookboek met wereldrecepten

Eind 2014 verscheen 'Melk en Dadels – 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders'.  Dit kookboek was een initiatief van ROSE Stories in samenwerking met Nadia Zeroual, bekend van onder meer 24Kitchen en de Arabia-kookboeken. Melk en Dadels won de Kookboek van het jaar Gouden Garde Publieksprijs 2014. Wij vragen uw steun voor hun nieuwe project: een kookboek met verhalen en wereldrecepten van vluchtelingen. De opbrengst komt volledig ten goede aan VluchtelingenWerk.

Nadia Zerouali

Nadia Zerouali is bekend van onder meer 24Kitchen en de Arabia-kookboeken. ROSE Stories ontwikkelt producten en initiatieven waarbij 'sharing' centraal staat: zij legt verhalen, kennis en gebruiken van vrouwen over de hele wereld vast en deelt deze met de wereld zodat ze worden doorgegeven en blijven bestaan.

Mondelinge traditie vangen in woord en beeld

Samen schreven zij in 2014 Melk en Dadels – 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders. Een uniek kookboek waarin de lievelingsgerechten van twintig moeders van bekende en andere bijzondere Marokkaanse Nederlanders opgetekend zijn. De recepten in dit boek zijn via een mondelinge traditie van generatie op generatie overgedragen en steeds verder geperfectioneerd. Het boek is geboren uit de wens om de liefde voor de Marokkaanse keuken met anderen te delen en dit culinair erfgoed te bewaren. Melk en Dadels won de Kookboek van het jaar Gouden Garde Publieksprijs 2014.

Nieuw kookboek

Nu hebben Nadia Zerouali en ROSE Stories een nieuw project waarin ze opnieuw verhalen en recepten bundelen. In dit nieuwe boek halen vluchtelingen uit diverse culturen herinneringen op met hun favoriete gerechten van thuis. De opbrengst komt volledig ten goede aan VluchtelingenWerk. Wellicht kunt u dit prachtig vormgegeven kookboek dit jaar als relatiegeschenk of kerstcadeau aan uw medewerkers geven.

 • Wilt u bijdragen aan dit mooie initiatief? U kunt boeken bestellen. ROSE Stories wil het boek in november van dit jaar uitbrengen. De winst zal geheel ten goede komen aan VluchtelingenWerk.

  Winkelprijs € 23,54
  100-250 stuks (15% korting): € 20 p/st
  250-500 stuks (30% korting): € 16,50 p/st
  500- 1000 stuks (45% korting): € 12,95 p/st
  Alle bovengenoemde prijzen zijn excl. 6% BTW.
  Voor meer informatie kunt u terecht bij:
  Najah Aouaki
  E: najah@rosestories.nl
  T: 06 13 01 53 30