Feiten of fabels: ontdek het verschil

Verdwaald in de discussie over vluchtelingen? Verdiep je in de feiten over vluchtelingen in Nederland.

Loading

Verdiep je in de feiten

De discussie over vluchtelingen, asiel en opvang raakt steeds verder gepolariseerd. Mensen staan lijnrecht tegenover elkaar: de grenzen moeten open of de grenzen moeten dicht. Het vorige kabinet is zelfs gevallen over dit onderwerp, en migratie was hét thema tijdens de verkiezingen.

Maar in het debat lijkt er geen ruimte meer te zijn voor twijfels – voor een mening die ergens in het midden ligt. Terwijl onze meningen misschien dichter bij elkaar liggen dan we soms denken. VluchtelingenWerk gelooft in oplossingen die voor iedereen acceptabel zijn. Oplossingen waarbij rekening wordt gehouden met ieders zorgen, maar ook met de belangen van vluchtelingen. Empathisch én realistisch dus.

Duik in de verschillende thema’s en kom er zelf achter wat er mogelijk is als we ons verdiepen in de feiten, in plaats van de fabels. 

Onze thema's

placeholder

Wonen

placeholder

Gezinshereniging

placeholder

Migratiedeals

placeholder

Is ons asielbeleid nog wel houdbaar?

De vraag hoeveel migratie goed is voor Nederland, was een belangrijk thema afgelopen verkiezingen. Dat is begrijpelijk. Ons dichtbevolkte land loopt tegen allerlei grenzen aan. Hierbij gaat het vaak over het verminderen van het aantal vluchtelingen. Maar is dat wel terecht? Kan dat überhaupt? En moeten we dat willen?

Dit zijn de feiten, uitdagingen en mogelijkheden

Feit of fabel? Test je kennis!

Verdwaald in de discussie over vluchtelingen? Ontdek wat de feiten én de fabels zijn.

Loading