Film met dank aan De Vertellers

De Afghaanse filmer Foad Dehqanpour kreeg de kans een film te maken. VluchtelingenWerk Rotterdam kreeg een film die de Rotterdamse Aanpak prachtig in beeld bracht. En dat allemaal dankzij de steun van het mediabedrijf De Vertellers.
placeholder

Hoe is het om je als vluchteling in een nieuwe, onbekende plek te moeten hervestigen en vanuit het niets een heel nieuw leven op te gaan bouwen in een vreemde, grote stad?

Foad Dehqanpour maakte het zelf mee. De Afghaanse filmmaker kreeg bij zijn integratie in Nederland hulp van VluchtelingenWerk en maakte als dank daarvoor onlangs een film over de Rotterdamse Aanpak. In ‘I want to ride a bike’ laat hij het proces zien dat een vluchteling doorloopt, van onbekendheid en onzekerheid naar zelfredzaamheid in een nieuw bestaan. Van het langzaam steeds zekerder worden en weer vertrouwen krijgen in een toekomst.

De film had nooit tot stand kunnen komen zonder de inbreng van De Vertellers dat ons een film gaf, maar Foad een nieuwe ervaring, een nieuw netwerk en daarmee een nieuwe kans bood. 

Klik hier voor de film: I want to ride a bike.

Zullen we samen kijken wat we samen voor stautshouders kunnen doen? Heel graag!