GRIP op werk

In Rotterdam zet VluchtelingenWerk de GRIP-aanpak in voor vluchtelingen met een uitkering. Samen met Rotterdamse ondernemers willen wij hen voorbereiden op werken in Nederland. Het project 'GRIP op werk' is gericht op het vinden van een werkervaringsplek die past bij de persoonlijke doelen en kwaliteiten van de deelnemers.
placeholder

In het project werken VluchtelingenWerk en De Talentenpool samen met de Gemeente Rotterdam. Doel van het project 'GRIP op werk' is het vinden van geschikt onderwijs of opleiding en/of een passende werkervaringsplek op de arbeidsmarkt. GRIP staat voor: Groei en Regie door Inzicht en Perspectief.

Vluchtelingen met een uitkering en die maximaal vijf jaar in Rotterdam zijn gehuisvest, kunnen worden geselecteerd voor deelname aan 'GRIP op werk'. Lees meer over de deelnemers.

Kansen

De bedrijven van morgen zien dat hun groeikansen liggen in culturele diversiteit.

Ondernemen tussen markt en mensen

De leiders van vandaag ondernemen tussen markt en mensen. Zij weten dat hun bedrijven alleen succesvol kunnen zijn als ze midden in de samenleving staan en diversiteit omarmen. Zij zien in dat culturele diversiteit bijdraagt aan de waarden waar Nederland groot mee is geworden.

Voordelen van culturele diversiteit

  • U vist in een vijver waarin niet iedereen zoekt naar talenten.
  • U versterkt uw concurrentiekracht.
  • Een divers team heeft een meer open houding en is creatiever.
  • Dit ‘outside-the-box-denken’ maakt bedrijven flexibeler op de concurrentiemarkt.
  • U opent nieuwe markten.

Collega’s uit andere culturen brengen andere kwaliteiten mee. Zij kunnen helpen bij het aanboren van nieuwe (internationale) markten en het benaderen van klanten met een andere achtergrond dan een Nederlandse.

Lees 5 redenen om als werkgever mee te doen.