ICT

De ICT sector groeit nog enorm en er wordt een breed scala aan professionals gezocht. Met name in de software ontwikkeling zijn veel vacatures. . VWON heeft meerdere contacten in de ICT .  Naast de ICT-bedrijven bieden andere bedrijven soms ICT-banen aan. Een voorbeeld is Tennet (Arnhem), die een Python-training aanbiedt aan statushouders met kans op een aanstelling bij het bedrijf. Ook Achmea staat open voor statushouders, die in de ICT aan de slag kunnen. Voor Microsoft e.d. moet men zich vooral richten op de Randstad.
placeholder

Website-design

Kandidaten, die geïnteresseerd zijn in website-design en al wat ervaring hebben in software-ontwikkeling kunnen in Amsterdam terecht bij het 'Hack Your Future'-programma. Zij bieden een gratis opleiding aan op zondag (valt dus goed te combineren met inburgering) en geven huiswerk mee (studiebelasting is circa 25 uur per week). Je moet uiteraard gemotiveerd zijn en goed overweg kunnen met de Engelse taal, want de lessen zijn in het Engels. Reiskosten worden vergoed. Interesse? Neem contact op met 'Hack Your Future' in Amsterdam.

Opleidingstraject ITPH Academy

Daarnaast kan je ook een gratis opleidingstraject volgen bij ITPH Academy, bij voorbeeld de Microsoft Azure training. Je begint met een assessment, waarbij de voorkennis en softskills worden getest. Als dat voldoende is, kan een praktijkgerichte opleiding gevolgd worden, gevolgd door traineeships en stages bij een leerbedrijf. Het opleidingstraject wordt afgesloten met officiële certificaten. De eisen die gesteld worden zijn: minimaal een MBO4 werk- en denkniveau, bij voorkeur in een IT-of bètastudierichting, technisch inzicht, analytisch vermogen, goede softskills, teamspirit en voldoende kennis van het Engels. Bij twijfel over de geschiktheid van de kandidaat, kan er gestart worden met de opleiding 'Computer Rijbewijs'. Interesse? Neem contact op met de ITPH Academy in Zwolle.