Kaas maken maar dan wél Syrische kaas.

De statushouder die van aanpakken weet.
placeholder

Meneer Aljassem wil zijn eigen Syrische kaasfabriek openen in Tubbergen. Zijn broers in Deventer en Almere gingen hem al voor. Samen met de participatiecoach zoekt hij een begeleidingstraject via het ROZ (onderdeel van het ROC gericht op statushouders die willen ondernemen).

Helaas verloopt het traject niet zoals gehoopt. Aljassem stuit op weerstand van de bureaucratische regels. Daarnaast loopt hij vast in het maken van zijn ondernemingsplan. Het eindigt dan ook in een dood spoor. Meneer Aljassem laat zijn droom voor wat het is.

Maar hij stapt naar de participatiecoach en samen blazen ze de droom nieuw leven in. De participatiecoach activeert hem om in zijn eigen netwerk om hulp te vragen bij zijn ondernemingsplan. Daar vind hij iemand die hem goed weet te helpen. Daarnaast verduidelijkt de participatiecoach Aljassems droom tijdens met de werkconsulent met de gemeente. Hij krijgt groen licht.

 

 

Het is Aljassem gelukt! De eerste stappen heeft hij gezet. Nu gaat hij door vanuit zijn ondernemersmotivatie om van zijn eigen verdienste te leven. Met trots presenteert hij sinds kort zijn eigen Syrische kaasfabriek. Met een klein beetje hulp van de participatiecoach, die in zijn geval de Arabische taal sprak. We wensen meneer Aljassem veel succes met maken van zijn eigen Syrische kaas.