Logo VluchtelingenWerk Nederland

Op deze pagina vind je alle logo's van VluchtelingenWerk, voor drukwerk en digitale toepassingen.

Uitleg logo VluchtelingenWerk Nederland

Ons logo bestaat uit twee vaste onderdelen: het beeldmerk (de afbeelding) en het woordmerk (de tekst).

  • Het beeldmerk is een pictogram en is ook begrijpelijk als je de tekst ‘VluchtelingenWerk Nederland’ niet kunt lezen (als je geen Nederlands of Engels spreekt). Het beeldmerk straalt enerzijds bescherming en anderzijds trots uit. Het bestaat zowel uit een rood deel, dat je kunt zien als een beschermende vorm, als een oranje deel dat de vluchteling die verder kan trekken verbeeldt. De rode en oranje kleur van het logo zijn Nederlands en warm, maar hebben ook iets urgents.
  • Het woordmerk (de tekst) is een vast onderdeel van het logo, we gebruiken de afbeelding dus nooit los. Omdat ‘VluchtelingenWerk Nederland’ de naam van de Vereniging is, mag ‘Nederland’ niet worden vervangen door andere namen.
  • Er is ook een Engelse versie beschikbaar van het logo.

Gebruik logo VluchtelingenWerk Nederland

  • Het logo bestaat uit de vaste combinatie van het beeldmerk en de naam VluchtelingenWerk Nederland. Naam en beeldmerk mogen niet los van elkaar staan.
  • De kleuren van het logo zijn oranje (PMS 485) en rood (PMS 158). Pas het logo zoveel mogelijk toe in kleur op een witte achtergrond.
  • Bij zwart-wit publicaties mag het logo ook in zwart worden toegepast. De rechtervleugel is dan 75% zwart, de rest 100%. Het logo mag niet in andere kleuren worden gebruikt.
  • Bekijk het volledig kleurenpalet en alle kleurnummers voor toepassingen zoals, full-colour (CMYK), website, scherm (RGB of HEX) en verf, plakfolie, tape (RAL)
  • Het logo staat altijd rechtsboven of rechtsonder, bij voorkeur op een witte achtergrond. Er is altijd een minimale witte ruimte omheen. De afmeting van het logo beslaat een kwart van de totale breedte van de uiting. Let op, het minimale formaat van het logo is 20 mm, anders is het niet meer leesbaar.
  • Voorbeelden wat er wel en niet kan met het logo.
  • De naam van een regionale stichting wordt los van het logo gebruikt. Er is een verschil in toepassing tussen stationary en publicaties zoals flyers en folders. Voorbeelden van de manier waarop de naam van een regionale stichting wordt gebruikt.

Download logo VluchtelingenWerk Nederland

In onderstaande zip-bestanden vind je de logo's van VluchtelingenWerk (zowel de Nederlandse als Engelse versie) en die van onze actie website. Logo's voor drukwerk hebben altijd een .eps extensie. Voor digitaal gebruik, zoals voor websites of presentaties, is het png, svg of eps. De laatste twee zijn vectorbestanden. De logo's zijn in kleur, in wit en in zwart-wit (dia-positief).