Luister naar podcasts

Geniet rustig van onze indringende podcasts, ingesproken door vluchtelingen. Waar en wanneer je maar wilt. Aziz, Akram en Khaled vertellen openhartig over hun vlucht naar Nederland.
placeholder

Beluister nu de podcast van Khaled

'Voor mijn gevoel nam ik definitief afscheid van Damascus en mijn kindertijd. Mijn vader bracht me naar de bushalte, waar mijn vlucht begon. "Nou, tot ziens", zeiden we tegen elkaar. Het voelde alsof ik in een nachtmerrie was beland.' Khaled vreesde in Syrië voor zijn leven. Hij vluchtte in 2015 om aan de oorlog in zijn land te ontsnappen.

Beluister nu de podcast van Akram

'Na acht jaar gevangenschap, wist ik dat ik Iran zou moeten verlaten. Ik was vrijgelaten, maar het gevaar om weer gearresteerd te worden loerde altijd om de hoek. Nu ik de verantwoordelijkheid had voor het leven van mijn zoon, besloot ik mijn land te ontvluchten.' Akram had geen keuze toen ze in 1994 Iran ontvluchtte. Zij vocht voor een veilige toekomst voor haar zoon.

Beluister nu de podcast van Aziz

'Als vluchteling leg je jouw leven in andermans handen. Ik zat in propvolle vrachtauto’s, zat wekenlang uitgehongerd in een pakhuis en stak uiteindelijk in een stuurloze boot de Middellandse zee over. Vaak had ik geen idee waar ik naartoe ging, maar ik had geen andere keuze dan mee te gaan.' Aziz ontvluchtte de wrede dictatuur in Eritrea. Zij vluchtte in 2012 om in vrijheid te kunnen leven.

Wat is een podcast?

Een goed gesprek of verhaal luisteren waar en wanneer jij maar wilt, dat is een podcast in principe. Geen scherm voor je neus, maar rustig genieten van informatie of vermaak via je oren. En nog gratis ook. Voor thuis op de bank, in de auto of in de trein en tijdens het koken of klussen. Onze podcasts zijn ingesproken door vluchtelingen.

Liever lezen, dan luisteren?