Meer begrip op de werkvloer

Meer begrip voor en kennis over vluchtelingen is heel zinvol, ook op de werkvloer. Bijvoorbeeld als uw bedrijf vluchtelingen aanneemt als nieuwe werknemer. Of als u veel statushouders in uw klantenbestand hebt.
placeholder

Daarom komen we graag bij u langs met ons project Bekend maakt Bemind. Een medewerker van VluchtelingenWerk en een voorlichter met een vluchtelingenachtergrond komen bij uw bedrijf op bezoek en gaan in gesprek met de werknemers. Zij vertellen wat het betekent om uit je land te moeten vluchten en een nieuw leven in Nederland op te bouwen. Onze ervaring leert dat het in de volgende twee gevallen bijzonder nuttig is:

Nieuwe werknemer met vluchtelingenachtergrond?

U geeft een werknemer met vluchtelingenachtergrond de kans om aan de slag te gaan binnen uw bedrijf, heel erg fijn. Wij helpen graag om te zorgen dat uw nieuwe medewerker zich direct thuis voelt en geven zijn/haar collega's meer inzicht in het vluchtverleden én in de talenten die mensen meenemen.  Toen een Veluws ICT-bedrijf een statushouder aannam, begon zij met een Bekend maakt Bemind bijeenkomst. De nieuwe werknemer had daar ook inbreng in en voelde zich direct gehoord en gezien. Voor collega's was het een prettige kennismaking.

Vluchtelingen in uw klantenbestand?

Als u regelmatig met of voor vluchtelingen werkt, is het goed om stil te staan bij hun achtergrond en eigenheid. Een Bekend maakt Bemind bijeenkomst kan daarbij helpen. Zo nodigde een woningcorporatie ons uit voor een bijeenkomst op hun inspiratiedag. De werknemers waren onder de indruk en papieren casussen werden echte mensen met echte verhalen.

In overleg met u bespreken we vooraf de precieze invulling van deze bijeenkomst. Meer weten? Neem contact op met bekendmaaktbemind-oost@vluchtelingenwerk.nl.